top of page
*MALAY* Kursus Mindfulness 8-minggu | Di tapak / Dalam talian April 2024
*MALAY* Kursus Mindfulness 8-minggu | Di tapak / Dalam talian April 2024

Thu, Apr 18

|

Singapore

*MALAY* Kursus Mindfulness 8-minggu | Di tapak / Dalam talian April 2024

Mempertingkatkan Kebahagiaan Berasaskan Mindfulness 8 minggu yang disokong oleh penyelidikan ialah program utama kami yang meningkatkan kesejahteraan dengan bukan sahaja membina daya tahan terhadap tekanan, kebimbangan tetapi membantu menjadi orang yang lebih bahagia.

Registration is Closed
See other events

Time & Location

Apr 18, 2024, 10:00 AM GMT+8

Singapore, 511 Guillemard Rd, Singapore 399849

About the Event

Mengenai acara

Program Peningkatan Kesejahteraan Berasaskan Kesedaran (MBWE), yang ditubuhkan pada tahun 2015, mewakili evolusi yang signifikan dalam intervensi berasaskan kesedaran dengan menggabungkan prinsip-prinsip Mindfulness dan Psikologi Positif 2.0. Sebagai Program Berasaskan Kesedaran (MBP), MBWE direka untuk meningkatkan kesejahteraan dan kebahagiaan keseluruhan bagi populasi yang luas, termasuk individu yang sihat dan mereka yang mempunyai cabaran klinikal.

Kursus Mindfulness 8 Minggu

Program 9 sesi ini, yang dijalankan selama 8 minggu, memudahkan pemahaman yang komprehensif tentang paradigma kebahagiaan. Peserta diberi kuasa untuk secara proaktif meningkatkan kesejahteraan mereka, melengkapkan mereka dengan alat dan wawasan yang diperlukan untuk menavigasi cabaran dan peluang kehidupan. Dengan merendam diri anda dalam kursus ini, anda akan mendapati kunci untuk membuka kewujudan yang lebih bermakna dan berkembang, memupuk rasa yang mendalam pertumbuhan peribadi dan kepuasan.

"Ini merupakan salah satu niat pengajaran yang paling penting dan khas MBWE. Ia adalah kesempurnaan makhluk kita yang mewujudkan keupayaan untuk menemui kebahagiaan dan kesejahteraan sebagai fenomena yang sentiasa tersedia dan bersedia untuk ditemui melalui perhatian." Dr. Kathirasan K & Dr. Sunita Rai

Hasil selepas 8 minggu

Penilaian peserta MBWE telah sangat positif, menunjukkan faedah seperti:

 • Peningkatan tahap kebahagiaan
 • Pengurangan Stres
 • Mengurangkan kecemasan
 • Peningkatan kesedaran diri 
 • Menemukan makna yang lebih mendalam kepada kehidupan 
 • Meningkatkan kasih sayang diri

Kesan program ini merangkumi pelbagai demografi dan tetapan, menunjukkan kualiti pemulihan dan penghargaan. Versatiliti ini membolehkan MBWE untuk menangani pelbagai keperluan, memudahkan pembangunan peribadi dan membantu dalam mengatasi pelbagai cabaran.

Apa yang anda perolehi dalam kursus:

8 minggu sesi guru langsung dipimpin jurnal peribadi dengan bahan bacaan akses kepada pilihan bayaran balik meditasi dipandu dalam tempoh 1 minggu selepas kursus bermula kelayakan untuk Program Latihan Guru Kesedaran yang diiktiraf IMTA & kursus pensijilan CFM lain sijil tamat jika kehadiran 80% dicapai

Untuk maklumat lanjut mengenai Peningkatan Kesejahteraan Berasaskan Kesedaran (MBWE), sila klik di sini.

Tarikh ( hari Khamis ) :

- April 2024: 18, 25

- Mei 2024: 2, 9, 16, 23, 30

- Jun 2024 : 6,

Masa : 10:00 pagi kepada 12:30 tengah hari (Singapore Time)

Day of Mindfulness Retreat: Isnin 27 Mei 2024, 10:00am hingga 2:00pm (Singapore Time)

Peserta mempunyai pilihan untuk menyertai kelas dari bilik latihan kami di Grandlink Square di Singapura, atau jauh melalui Zoom.

SkillsFuture Credit boleh digunakan untuk kursus ini. Sila hubungi kami di admin@centreformindfulness.sg jika anda ingin mengimbangi yuran menggunakan kredit SkillsFuture anda.

Syarat: Sila ambil perhatian bahawa kami boleh membatalkan kursus ini jika kami tidak mempunyai tanda tangan yang mencukupi. Dalam kes ini, anda akan menerima bayaran balik penuh.

Tickets

 • Prices

  From SGD 430.00 to SGD 1,770.00
  Sale ended
  • SGD 695.00
   +SGD 17.38 service fee
  • SGD 430.00
   +SGD 10.75 service fee
  • SGD 1,050.00
   +SGD 26.25 service fee

Total

SGD 0.00

Share This Event

bottom of page