top of page
*MALAY* Kursus Mindfulness 8-minggu | Dalam talian Sep 2024
*MALAY* Kursus Mindfulness 8-minggu | Dalam talian Sep 2024

Fri, Sep 13

|

Dalam Talian

*MALAY* Kursus Mindfulness 8-minggu | Dalam talian Sep 2024

Mempertingkatkan Kebahagiaan Berasaskan Mindfulness 8 minggu yang disokong oleh penyelidikan ialah program utama kami yang meningkatkan kesejahteraan dengan bukan sahaja membina daya tahan terhadap tekanan, kebimbangan tetapi membantu menjadi orang yang lebih bahagia.

Time & Location

Sep 13, 2024, 9:00 AM GMT+8

Dalam Talian

About the Event

Mengenai acara

Program Peningkatan Kesejahteraan Berasaskan Kesedaran (MBWE), yang ditubuhkan pada tahun 2015, mewakili evolusi yang signifikan dalam intervensi berasaskan kesedaran dengan menggabungkan prinsip-prinsip Mindfulness dan Psikologi Positif 2.0. Sebagai Program Berasaskan Kesedaran (MBP), MBWE direka untuk meningkatkan kesejahteraan dan kebahagiaan keseluruhan bagi populasi yang luas, termasuk individu yang sihat dan mereka yang mempunyai cabaran klinikal.

Kursus Mindfulness 8 Minggu

Program 9 sesi ini, yang dijalankan selama 8 minggu, memudahkan pemahaman yang komprehensif tentang paradigma kebahagiaan. Peserta diberi kuasa untuk secara proaktif meningkatkan kesejahteraan mereka, melengkapkan mereka dengan alat dan wawasan yang diperlukan untuk menavigasi cabaran dan peluang kehidupan. Dengan merendam diri anda dalam kursus ini, anda akan mendapati kunci untuk membuka kewujudan yang lebih bermakna dan berkembang, memupuk rasa yang mendalam pertumbuhan peribadi dan kepuasan.

"Ini merupakan salah satu niat pengajaran yang paling penting dan khas MBWE. Ia adalah kesempurnaan makhluk kita yang mewujudkan keupayaan untuk menemui kebahagiaan dan kesejahteraan sebagai fenomena yang sentiasa tersedia dan bersedia untuk ditemui melalui perhatian." Dr. Kathirasan K & Dr. Sunita Rai

Hasil selepas 8 minggu

Penilaian peserta MBWE telah sangat positif, menunjukkan faedah seperti:

 • Peningkatan tahap kebahagiaan
 • Pengurangan Stres
 • Mengurangkan kecemasan
 • Peningkatan kesedaran diri 
 • Menemukan makna yang lebih mendalam kepada kehidupan 
 • Meningkatkan kasih sayang diri

Kesan program ini merangkumi pelbagai demografi dan tetapan, menunjukkan kualiti pemulihan dan penghargaan. Versatiliti ini membolehkan MBWE untuk menangani pelbagai keperluan, memudahkan pembangunan peribadi dan membantu dalam mengatasi pelbagai cabaran.

Apa yang anda perolehi dalam kursus:

8 minggu sesi guru langsung dipimpin jurnal peribadi dengan bahan bacaan akses kepada pilihan bayaran balik meditasi dipandu dalam tempoh 1 minggu selepas kursus bermula kelayakan untuk Program Latihan Guru Kesedaran yang diiktiraf IMTA & kursus pensijilan CFM lain sijil tamat jika kehadiran 80% dicapai

Untuk maklumat lanjut mengenai Peningkatan Kesejahteraan Berasaskan Kesedaran (MBWE), sila klik di sini.

Tarikh ( hari Jumaat ) :

- SEP 2024: 13, 20, 27

- OKT 2024: 4, 11, 18, 26

- NOV 2024 : 1

Masa : 9:00 pagi kepada 11:30 pagi (Masa Singapura / Malaysia)

Day of Mindfulness Retreat: Sabtu 12 OKT 2024, 9:00 pagi hingga 1:00 tengah hari (Masa Singapura / Malaysia)

*** WARGANEGARA SINGAPURA SkillsFuture Credit boleh digunakan untuk kursus ini. Sila hubungi kami di admin@centreformindfulness.sg jika anda ingin mengimbangi yuran menggunakan kredit SkillsFuture anda. ***

Syarat: Sila ambil perhatian bahawa kami boleh membatalkan kursus ini jika kami tidak mempunyai tanda tangan yang mencukupi. Dalam kes ini, anda akan menerima bayaran balik penuh.

Tentang Guru Aifa Ahmad

Aifa adalah Guru Kesedaran Berijazah. Perjalanan Aifa dalam Kesedaran bermula ketika dia mencari alternatif untuk menguruskan emosinya dengan lebih baik disebabkan beberapa situasi yang menjadi terlalu mendesak baginya. Dia adalah Jurulatih Kecergasan Aqua yang berijazah dan mengendalikan sesi kecergasan Aqua untuk wanita, memberi tumpuan kepada wanita yang mengalami masalah kesihatan dan untuk mereka yang ingin membuat perubahan dan memulakan transformasi senaman mereka. Dia berharap dapat memanfaatkan Amalan Kesedaran dalam Kecergasan Aqua dan Program Pembelajaran Pengalaman.

Dengan Kesedaran, dia melihat potensi untuk membimbing dan membangunkan atlet Paintball masa depan untuk mencapai prestasi dan kejayaan yang lebih baik melalui sukan tersebut, yang kemudiannya dapat membantu mereka menguruskan kehidupan harian mereka dengan lebih baik, menjadi lebih peka, memberi lebih perhatian kepada masa kini dan menerima diri mereka sendiri serta orang lain dengan lebih baik. Kesedaran telah membantu Aifa untuk bertindak balas dengan lebih baik dalam situasi yang sangat tekanan terutamanya semasa menjalankan perniagaannya sendiri dan menguruskan keluarga dan orang yang dicintainya. Matlamatnya sekarang adalah untuk membawa program Kesedaran ke pasaran Malaysia.

Aifa berijazah untuk mengajar program Peningkatan Kesejahteraan Berasaskan Kesedaran (MBWE).

Tickets

 • Prices

  From SGD 430.00 to SGD 1,770.00
  • SGD 695.00
   +SGD 17.38 service fee
  • SGD 430.00
   +SGD 10.75 service fee
  • SGD 1,050.00
   +SGD 26.25 service fee
  • SGD 1,770.00
   +SGD 44.25 service fee

Total

SGD 0.00

Share This Event

bottom of page